Dansk Design Talent outfit

OUTERWEAR GUIDE III: Invest in a bomber

2soulland_curated_by_tonsure_malte_flagstad_grande 22z163-i89_a_62 6106_sl_70 7201843-1-gy1grey1 tonsurebomberbombers

Tid til næste led i min overtøjsguide. Jeg er nået til en ægte klassiker, der er populært som sjældent før; bomberjakken. Eller pilotjakken, som den også bliver kaldt. Som navnet antyder, har den rødder i cockpitet. Under 2. verdenskrig, var der brug for et vindtæt, varmt jakkedesign til de mange soldater i luften. Derfor er jakkens kendetegn, at den sidder tæt om livet, håndleddet og halsen.

I dag behøver I ikke længere at tænkte krig, når I tænker bomber. Jakken har undergået et hav af forvandlinger, så I kan finde helt lette versioner, som her til vinter kan erstatte en trøje eller en skjorte, og så kan I få nogle rigtige varme udgaver, der er genialt mod vinterkulden.

Der er ikke mange regler, hvad der gælder udtryk, farve eller design. Jeg synes personligt, at der er pænest, at jakken skærer over hoften. Skærer længere nede, kan det runde design give en mindre flatterende figur. Jeg har selv sikret mig den seje Kenzo x H&M-bomber, som I allerede har set her på bloggen. Næste projekt bliver uden tvivl Tonsure-udgaven. Den er lige i øjet.

På billederne oppefra:
1: Tonsure. 2: Acne. 3: Kenzo x H&M.
4: Alpha Industries. 5: Tonsure.

På de udklippede billeder:
1: Weekday. 2: Wood Wood. 3: Supreme.

_______

Time for a new chapter of my outerwear guide for this season. Let’s focus on the bomber jacket. Also known as the pilot jacket, this design was created for pilots during world war II. The significant features of the bomber are the tight closures around the neck, wrists and waist that were supposed to keep out the wind and cold.

Today, the design comes in many shapes and forms. Wear a light version in stead of a shirt or knit for winter, or go for the heavy designs to stay warm in the cold. Really, there are no rules in regards to colours and shapes, but I myself like the ones that cut just above the hip. It creates a lean and tall shape, which is good for people who aren’t that tall (like myself).

   

Vær den første til at kommentere

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk Design Talent outfit