OVERBEVISENDE EFTERÅRSFARVER HOS AMI PARIS

ENDNU EN VINDERKOLLEKTION FRA RAF SIMONS’ HÅND

calvin-klein-ss18_fy3
I sidste uge har min yndlingsmetropol New York lagt rammerne til den halvårlige amerikanske herremodeuge, og selvfølgelig er Calvin Klein-showet med belgieren Raf Simons i spidsen et af ugens absolutte højdepunkter. Det var anden gang, at Simons sendte modeller ned ad Calvin-catwalken, og der var bestemt en rød tråd fra designerens første kollektion for mærket til de nyeste design, som udgør SS18-kollektionen.

Det var endnu en gang mærkets eget hovedkontor, der blev location for showet, og det var endnu en gang Simons’ ven, den anerkendte kunstner Sterling Ruby, der skabte en iøjefaldende kunstinstallation, som svævede over modellernes hoveder. Også tøjet byggede på mange af de samme referencer som sidst. Smalle, men løse silhuetter, comboy-støvler og western-skjorter gav atter et nik til mærkets amerikanske ophav, og faktisk amerikansk (pop)kultur generelt.

I sin USA-inspirati0n dykker Simons præcis som sidst ned i et spændingsfelt, der ligger mellem de lyse og dystre sider af amerikansk popkultur. Det betyder, at kollektionen både rummede referencer til cheerleadere og til horrorfilm – selvfølgelig på en stilig Hitchcock måde. Farveskalaen var modig med nuancer af gul, lilla, skarp rød, orange og lysende blå. Og Andy Warhol-print udgjorde i samspil med forskellige slags tern kollektionens primære mønstre.

Er det så kedeligt, at Simons viser en kollektion, der virker så meget som en fortsættelse af sin foregænger, at den nærmest kunne være fra samme kollektion? Nej, det mener jeg i hvert fald ikke det er. Som ny designer er det tværtimod et tegn på styrke, at Simons formår at levere et nyt Calvin Klein-univers, der er så sammenhængende, uden at virke banal eller gentagende, som hans design bestemt ikke gør, selvom det bygger på mange af de samme referencer som sidst.

Du kan se et udvalg af mine favoritter fra showet nedenunder.

Læs også: Raf Simons indtager herremodeugen i New York

calvin-klein-ss18_fy6
Allerede dette efterår ser vi et væld af jakkesæt i alle former for tern – en tendens, der fortsætter, hvis det står til Calvin Klein.

calvin-klein-ss18_fy7 calvin-klein-ss18_fy15

Klare, lysende farver vækker minder om storhedstiden for amerikansk pop-art.

calvin-klein-ss18_fy17

Western-skjorter i et cool farvemiks bliver et af næste sommers mest populære mode-items.

calvin-klein-ss18_fy22 calvin-klein-ss18_fy29 calvin-klein-ss18_fy30

Vær den første til at kommentere

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OVERBEVISENDE EFTERÅRSFARVER HOS AMI PARIS