THE DENIM SUIT

IKEA-HACK OG SVÆRE KØKKENOVERVEJELSER

skaermbillede-2017-10-20-kl-11-22-09

Nu har jeg boet i min dejlige Nørrebro-andel i fem år og har endelig et lille budget til at sætte mit køkken i stand. Eller rettere sagt, renovere hele rummet og få et nyt køkken. Optur, siger du. Og ja, siger jeg. Men shit, det er ikke lige let at finde ud af, hvordan det egentlig skal se ud, det nye køkken.

Jeg fandt ret hurtigt ud af, at gå med et “IKEA-hack”, hvor indmaden (skabe, skuffer osv.) er fra IKEA, og alt det ydre (låger, fronter, sidestykker) er fra et designfirma. Det er en god måde at opnå et lidt pænere udtryk på end med et helt almindeligt IKEA-køkken. I Danmark er det særligt to firmaer, der tilbyder IKEA-hacks: &Shufl og Reform. Umiddelbart er jeg mest til Reforms basiskøkken, som har et klassisk 60er-arkitekttegnet-look med forsænkede runde greb og detaljer i egetræ, som set på billederne her.

Læs også: Den helt rigtige nuance af blå

a_1760-3e942e93

Men hvis du tror, at de svære beslutninger er overstået, når nu man har valgt sit køkken, så tager du fejl. For der er vildt mange spørsmål, man skal forholde sig til. Skal bordpladen være i træ eller linoleum? Skal fronterne være malede eller beklædte med linoleum? Hvilken farve skal køkkenet i grunden have? Hvor meget opbevaring skal jeg bruge? Er det dumt at vælge et mørkt køkken i et lille rum? Ush, det lyder helt sikkert vildt banalt, men er faktisk ret svært at beslutte.

Jeg er så kommet frem til, at jeg skal være lidt modig og vælge en farve til køkkenlågerne, og så går jeg til gengæld med en træbordplade, der er nemmere at tilpasse (og betale). Den farve jeg har valgt er faktisk den grønne nuance, som I kan se bordpladen har på øverste billede i indlægget her. Hvad synes I om den? Og har I andre gode køkkenråd? Alle fif er meget velkomne.

kc3b8kken-reform kc3b8kken-reform-blc3a5t

1 kommentar

  • Wow… det er fed ide!
    Det vil jeg klart kigge på når mit køkken skal have en tur:-)
    Tak for inspirationen

    Siden  ·  Svar på kommentar

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

THE DENIM SUIT