BOLIGTIP #1: LÆKRE TÆPPER AF ISLANDSK ULD

MINE FAVORITTER FRA VIA DESIGN SHOW

via-design_18a013

Blandt modeugens første shows i min kalender lå VIA Design-showet. Et helt særligt show, faktisk. Her fik VIA University Colleges nyudklækkede designere nemlig mulighed for at præsentere frugterne af en hel uddannelses arbejde på catwalken.

Det er altid ekstra spændende at spejde nye talenter blandt de håbefulde nyuddannede designere. Og skolen, der tidligere var kendt som TEKO, har da også en række prominente navne på sit CV. Den hypede designer Astrid Andersen er f.eks. uddannet her, og det samme er en af mændene bag regntøjshittet Rains, David Hesselager. Så uddannelsen i det jyske kan faktisk føre til en hel del succes – i Danmark og i udlandet.

Læs også: Et farverigt forårslook

En særlig ting ved at se designstuderendes værker er ofte, at de er mere eksperimenterende i udtryk, farver og materialevalg. Og mens det kan virke lidt afskrækkende, så synes jeg primært, at det er fedt at se så mange kreative bud på, hvordan tøj egentlig kan se ud på mænd og kvinder.

Dog må jeg også indrømme, at jeg godt kan have foredomme omkring de outrerede design. Tænker designerne egentlig over, hvem de designer til? Hvem der skal være kunde for netop deres stil, hvis det skal resultere i et mærke en dag? Jeg fik prikket til flere af designerne backstage med netop dét spørgsmål, og blev faktisk positivt overrasket. Det viste sig nemlig, at uddannelsen fokuserede en her del på ikke kun at lade kreativiteten flyde (vigtigt), men også på forretningsdelen, så designerne faktisk har gode forudsætninger for at komme til at leve af deres virke (også vigtigt).

via-design_18a028 via-design_18a031 via-design_18a045

Og nu til min favorit. Der var særlig et mærke, jeg virkelig bed mærke i, og det var Enclave Monarchy. Her herskede der den helt rette balance mellem et eksperimenterende udtryk og noget, jeg godt kunne se hænge i butikkerne eller stylet i modeserier (og på mig selv – selvfølgelig).

Derfor blev de to seje sæt nedenunder altså mine favoritter fra Via Design-showet. Særligt den brede trenchcoat. med det lidt overdrevne snit og de store lommer. var en vinder. Den fik jeg også mulighed for selv at prøve på backstage. Resultatet kan I se på min Instagram HER. Helt klart noget, jeg skal prøve at få fingrene i. Og så skal jeg helt bestemt følge med i kommende design fra mærket.

via-design_18a049 via-design_18a051

By the way, så kan I svinge forbi HER, hvis I gerne vil se alle look fra showet under modeugen. Der var selvfølgelig også nogle ret seje kvindetøjsdesign. Og dem af jer, der selv har en spirende designer i maven kan læse mere om VIAs uddannelser HER.

Vær den første til at kommentere

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BOLIGTIP #1: LÆKRE TÆPPER AF ISLANDSK ULD