STOLEKLASSIKER I KUNSTNERFARVER

STÆRK HERREDEBUT FRA SIMON PORTE JACQUEMUS

Jeg er helt solgt.

Efter Jacquemus sidste år annoncerede, at det allerede populære kvindetøjsmærke kommer til at lancere en herrekollektion, har der været mange spekulationer omkring udtryk og stil for det nye designtiltag. Spændingen blev så endelig forløst, da mærkets designer og grundlægger, Simon Porte Jacquemus, præsenterede sin debut herrekollektion på stranden i dem sydfranske badeby Marseille, der ligger tæt på designerens egen hjemby.

Og sikke et debut det var. Hele kollektionen rammer faktisk plet. Først og fremmest fornemmer man en afslappet helhed og et samspil på tværs af alle design, som det ellers tager “nye” mærker et stykke tid at finde frem til. En lethed i designtilgangen fornemmes også i Jacquemus´ arbejde med print og lysende farver, der vækker opmærksomhed, men ikke bliver “for meget”.

Læs også: Overbevisende efterår fra AMI Paris

Der er noget i udtrykket, som minder mig om Jonathan Andersons kollektioner for Loewe, der rummer nogle af de samme sprælske elementer, men i praksis kan være lidt svære at bære. Og det tror jeg ikke, at tøjet her bliver. Selvom det tør noget i farver, snit, print og accessories og derved skaber et genkendeligt udtryk, virker stort set hele kollektionen meget anvendelig.

Slutteligt er jeg vild med, hvor personligt Jacquemus’ design er. Ikke nok med, at det bliver præsenteret tæt på designerens hjemby, kollektionen er også inspireret af den afslappede sydfranske elegance, som hans selv er vokset op med. Og designeren har da også udtalt, at hele kollektionen faktisk er skabt til ham selv – eller i hvert fald, at det er vigtigt for ham, at han kan se sig selv i samtlige design.

Måske er det fordi, at vi har samme smag eller fordi, jeg er på alder med designeren, men han rammer i hvert fald noget i mig med sit afslappede take på sydfransk chic, og jeg er klar på at skrue mig ned i løse skjorter, højtaljede bukser og solsikkeprintede overdele næste sommer.

Bonusinfo: Jacquemus’ herrekollektion bliver mere prisvenlig end sin kvindelige pendant. Det betyder, at skjorterne kommer til at ligge omkring 1.200 kroner, så mange os kan være med.

Vær den første til at kommentere

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STOLEKLASSIKER I KUNSTNERFARVER