ØNSKESEDDEL: JULI

STOLEKLASSIKER I KUNSTNERFARVER

I en del år har jeg haft en samling Arne Jacobsen 7’er-stole i mørkeblå som spisebordsstole. Så begyndte jeg at synes, at jeg trængte til noget nyt og mere lyst, og wupti så var 7’erne solgt og jeg fik investeret i et sæt af den relancerede Kjærholm-model ‘PK1’, som jeg skrev om HER. Nu er jeg alligevel blevet fristet af det klassiske Jacobsen-design. Jeg mangler i hvert fald stadig flere stole til spisestuen, og de må gerne være lidt farverige.

I min research snublede jeg så over udvalget af farvestrålende 7’ere, som I ser på billederne her. Alle farver er skabt af den danske kunstner Tal R, der er er kendt for sit livlige farveunivers, og jeg synes, at nuancerne er virkelig vellykkede. Jeg kan i hvert fald godt lide, at de både er kraftige og let støvede i farven på en og samme tid.

Læs også: Genialt IKEA-hack – nyt køkkendesign af Cecilie Manz

Samarbejdet mellem stoleproducent Fritz Hansen og Tal R blev lanceret i 2015. og stolede sælges stadig i alle ni nuancer. Jeg har et særlig godt øje til den gule model – måske som et sæt med en lilla eller en grøn stol. Det ville sikkert se lidt 80’er-agtigt ud, men det kan jo også være ret cool. Se alle design hos Fritz Hansen HER, hvor I også kan se en lille video ed Tal R, der forklarer om sit arbejde med farver.

Hvilken farve er jeres favorit?

Vær den første til at kommentere

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ØNSKESEDDEL: JULI