ØNSKESEDDEL: AUGUST

FARVERIG SOVEVÆRELSES MAKEOVER

– Reklame for Dyrup

Endelig er det tid til at dele den seneste minimakeover fra mit hjem med jer. Dem der har fulgt mine stories på @DanskMode har måske lagt mærke til, at jeg har været i gang med at svinge malerpenslen for at give mit soveværelse et nyt look.

Hidtil har det lille rum haft en ultramarinblå væg, som er én af mine yndlingsfarver. Alligevel fungerede den skarpe blåtone ikke rigtig i soverummet. God i teorien – mindre god i praksis. Den blev for kold og skrap, og i et soveværelse vil man jo gerne have en afslappende og rolig atmosfære.

Læs også: Sonos møder HAY i farverigt samspil

Heldigvis kan man nemt selv gøre noget ved farverne i et rum. Jeg havde samlet lidt inspiration på Pinterest og tog et smut forbi min lokale Dyrup med idéer, ønsker og spørgsmål. Det gør virkelig en stor forskel at drøfte malerprojektet med en farveekspert. Hos Dyrup fik jeg kyndig rådgivning omkring alt fra selve maleprocessen, til farveskalaer og trends for det kommende år.

Jeg kom frem til, at jeg gerne ville have en væg i to farver, der blev delt af en hvid stribe. Det giver rummet et mere levende udtryk og fremhæver linjerne i det lille værelse på en god måde. Normalt er det en fornuftig idé, at matche farver i samme skala, så de hænger godt sammen, men jeg ville gerne være modig og valgte derfor kontrastfarverne ‘Turning Skies’ og ‘Butterscotch Bliss’ fra Dyrups farvekort. Farvekoder: PPG10-16 og PPG1106-5. Besøg Dyrups hjemmeside for info HER.

Et lille trick til at vælge kontrastfarver er at sikre, at de har en nogenlunde ens mæthed. Jeg er generelt til støvede farver på væggen. Så både den gråblå tone og okkernuancen, der pynter mit soveværelse nu, er let støvede og harmonerer derfor godt med hinanden.

Nedenunder ser I billeder fra maleprocessen. Forarbejdet er den kedelige del af at male, men også den mest afgørende, så det kan godt betale sig at bruge tid på at måle op, indramme arealet med malertape og gøre klar til arbejdet med rullen, som tilgengæld går relativt hurtigt.


Den lækreste gråblå nuance fra Dyrups trendkort for 2019. Navnet er ‘Turning Skies’.

Slutteligt har jeg samlet mine vigtigste tips til at male en væg eller et rum i en ny farve:

1) Overvej det samlede farvetema i dit hjem. Går du efter kontraster eller rum, der hænger sammen i farverne.

2) Tal med en farvehandler som Dyrup. Der er så mange forskellige overflader og detaljer, der er vigtige at huske, så hvorfor ikke trække på lidt gratis eksperthjælp, når du f.eks. skal vælge mellem mat og glansfuld maling (jeg er mest til mat).

3) Når du har sat malertapen op, så er det en god idé at forsegle den med hvid maling, der sikrer, at den farven ikke kommer ind under tapen og resulterer i smukke, skarpe linjer.

4) Få et farvekort med hjem. Dyrup har også en mappe med trendfarver, der kan give god inspiration. Det er vigtigt at se farverne i det rum, hvor de skal males, da lyset er forskelligt fra rum til rum.

5) Kast jer ud i det. Det er ikke værre end, at man fortryder og maler en ny farve henover. Jeg var virkelig overrasket over, hvor dækkende de nye farver var, på trods af, at væggen havde en så skarp farve før.

2 kommentarer

 • Line

  Hvor er det skønne maleri fra? 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michael

   Hej Line

   Det er fra en sej dansk kunstner, der hedder Birgitte Vad. Jeg har købt det hos Format Artspace i Nansensgade i København 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ØNSKESEDDEL: AUGUST